En komplett välsmakande middag stod färdig efter 10 min förberedelser och 6 timmar i pottan:
Skala och halvera 6-8 potatisar, slanta 3 morötter grovt, skär 3 paprikor och 1 lök i större bitar och lägg grönsakerna i botten på grytan.
Smula över en buljongtärning, lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen, avsluta med 1 dl vatten.
Gnid in 1,5kg Picnicbog i lite kryddor utrörda i olja (jag hade olja, japansk soja, timjan, salt, peppar, diverse torkade örter) och placera den ovanpå grönsakerna.
På med locket och kör på Low i 6 timmar.
Låt sen skinka vila lite innan du skär upp den i tjocka saftiga skivor.
Klart!
(valfritt - blanda lite av buljongen från grytan med grädde, koka upp och red av med maizena och servera såsen till)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar